Olguța este o puștoaica de doisprezece ani care locuiește în Cluj -Napoca.

Ea nu este ca oricare alta fata, ea este neîndemânatica, impertinentă si intra mereu in bucluc . Olguța constata că are o familie dezbinată , atunci când apare mătușa ei la ușă casei lor .Și nu este de mirare ca fata nu vrea să își petreacă weekendul cu mătușa ei pe care de-abia a conoscut-o. Ne având ce face este nevoita sa stea cu matușa sa .

Olguța află ca mătușa sa este foarte bogată deținând un hotel de lux si mașini scumpe si că familia sa se certase in trecut cu ea si cu bunicul Constantin iar de aceea nu s-au intalnit pana acum .

Olguța fiind si o fata deșteaptă își dăduse siama ca este urmărită de un anume Maximilian ,un om pus de bunicul acestea având ca misiune să o ducă pe Olguța la el .

A doua zi Olguța, constată că nu o găsește pe Nina mătușa și ca este încuiată în camera sa. Ne având ce face ea se hotărăște să coboare pe burnalul hotelului ajungând jos la un copil de vârstă acestea ,având lângă el cainele Olguței Farid .

Băiatul s-a dovedit a fi Victor , cei doi se imprietenise repede si el a început să îi arate locurile interesante din hotel.  Dar toată plimbarea lor a fost oprită de Nina care i-a spus lui Victor ca vrea să  se întâlnească cu ei in piața . Totul mergea bi e cand a aparut Maximilian omul bunicului Constantin . Olguța cand il văzu se dăduse bătută si mersese la bunicul său.

De aici in colo va las pe voi să descoperiți ce se întâmplă la bunicul acestea . Și nu o sa recrutați ca ați citi cartea deoarece este plină de surprize neașteptate .