Elevul Dima dintr-a șaptea

de Mihail Drumeș

„Elevul Dima dintr-a șaptea„ de Mihail Drumeș este o carte foarte frumoasă si interesantă care merită citită.  Dima, protagonistul operei literare,are parte de un an plin de experiențe.Unele dintre acestea sunt frumoase,iar altele sunt tragice.

M-a impresionat cartea, deoarece oferă o experientă plăcută si educativănvățand din greșelile personajelor.

Întâmplările fericite,= care mi-au plăcut sunt următoarele:planurile  elevului Dima, relațiile sale cu colegii si prietenii săi, precum si povestea sa de dragoste cu Lotte.

După începerea unui nou an școlar,elevul Dima organizează o excursie transoceanică către o insulă în căutarea unei averi despre care acesta află că există. În tot acest timp,ajunge să se îndrăgostească de Charlotte, cunoscută și sub numele de Lotte, poreclă pe care i-au dat-o apropiații. 

Întâmplările nefericite pe care le-aș schimba sunt:moartea lui Șoimaru, exmatricularea elevului Dima și problemele pe care acesta trebuie să le îndure după incidentul nefericit din timpul orei de istorie.Profesorul de istorie, Domnul Niculescu, poreclit și Attila de către elevi, ascultă  pe unul dintre colegii lui Dima, și anume pe  Basu.Pentru că se încurca și nu răspundea corect, este bătut de  profesor. În cele din urmă, colegii îi sar  în apărare. Magotu, unul dintre prietenii elevului Dima, îndrăznește chiar să arunce cu călimara spre profesor. În urma acestui incident, mai mulți elevi au de suferit,printre care și elevul Dima. Această întâmplare are ca urmare anularea călătoriei pe care elevul Dima o planificase alături de colegii săi.

Finalul este unul surprinzător,neașteptat. Cu siguranță că îi va atrage atenția cititorului.

Recomand această carte datorită faptului că are un farmec special și impresionează cititorul prin toate povestirile despre viața personajelor, situațiile comice, dar și cele tragice prin care trec acestea.

Oferă o experiență de neuitat și este un ghid bun pentru luarea deciziilor și învățarea anumitor lecții în viață.

MARIA DANIELA CHIȚIMIA,  . Clasa a X-a 

CLUBUL DE LECTURĂ  „EXPLORATORI PE TĂRÂMUL LECTURII,,din cadrul LICEUL TEORETIC MIHAI VITEAZUL, CARACAL