După ce am citit Cititorul din peșterā de Rui Zynk am realizat cā trebuie sā apreciez mai mult cărțile. Ca exemplu îl am pe Anibalector, care prețuiește cărțile mai mult decât orice.
Am realizat cā noi oamenii nu am ști aproape nimic dacă scriitorii nu ar exista să scrie cărți (nu doar literatură). Acum tehnologia s-a dezvoltat, există e-bookuri și citim online, dar pe vremuri nu existau decât ziare și cărți pe suport de hârtie, așa aflau știrile și informațiile de care erau interesați. Ar trebui să apreciem scriitorii și cărțile mai mult și în prezent. Un exemplu este Anibalector, un soi degorila imensă, dar nu asta contează, contează faptul cā a învățat sā vorbească multe limbi, singur, citind. Asta ne dovedește clar cât de important este cititul, dacă ai ambiție și curiozitate. Încă un lucru pe care îl apreciez este cā Anibalector avea grijā de cărți pentru a le reciti. Era greu sā facā rost de cărți și nu avea cu cine să vorbească, deoarece nu naufragiau prea mulți oameni pe insula lui, iar cei ce o făceau ajungeau sā fie mâncați de creatura înfometată. Așa făcea rost de cărți, de pe corăbiile eșuate pe insula misterioasă, plină cu oase și cărți. Am hotărât sā îngrijesc și eu cărțile mai bine, cine știe, poate va apărea un partid împotriva cărților ca în Fahrenheit 451, nu aș vrea ca urmașii mei sā fie neinformați despre lumea ce îi înconjoară.
Nu doar respectul față de cărți este demonstrat în cartea asta, mai e și prietenia. Cred că prietenia este foarte importantă, dar din păcate Anibalector nu a apucat sā o simtă prea mult. Prietenia și cărțile, prietenia cu cărțile, ne dezvoltă mental și emoțional. E foarte bine să ai măcar un prieten. Anibalector îl avea pe băiatul care a ajuns pe insula lui și pe care l–a învățat sā iubească cititul, băiatul cu care mai apoi discuta despre cărțile citite De asta este nevoie sā îți alegi prietenii cu atenție,deoarece aceștia te pot influența pozitiv sau negativ, dar și să te adaptezi situațiilor, poți schimba un rău în ceva bun și benefic.
Comentarii recente