Pumn de fier

Mircea Pricăjan

Mihai, un băiețel de aproape șapte ani, pasionat de lego, își rupe mâna, căzând de la geamul casei bunicilor lui, chiar la începutul vacanței de vară.

Când au aflat ce s-a întâmplat, bunicii copilului i-au sunat pe părinți să vină și să îl ducă la spital. Când au auzit această veste, au venit cât au putut de repede.

Doctorul i-a pus mâna în ghips numaidecât și l-a informat pe Mihai că trebuie să o țină așa preț de cinci săptămâni. Băiatul, deși supărat, nu avea ce să facă, știind că este pentru binele lui.

Au trecut câteva săptămâni și Mihai s-a întors în satul bunicilor lui. Tot stând el pe afară, i-a intrat în ghips o mică insectă. Simțind că îl gâdilă ceva, a încercat să vadă ce este, așa că și-a scuturat puțin mâna. Văzând că nu îl mai gâdilă, Mihai a crezut că a scăpat de micul musafir nepoftit.

În zilele următoare,  Mihai avea senzația că mâna lui are super-puteri. A încercat acest lucru, luând o nucă și încercând să o spargă cu pumnul. Într-adevăr – nu a simțit nimic, așa că și-a botezat pumnul ,,Pumn de fier”.

A venit momentul în care Mihai trebuia să își scoată ghipsul de pe mână. Încântat, abia aștepta să își vadă mâna eliberată. După ce doctorul i-a dat ghipsul jos, băiatul l-a luat cu el acasă. Seara, a auzit un zgomot care venea din direcția ghipsului, așa că a mers să vadă ce era acolo. Când s-a uitat, a văzut un cocon de fluture, de la insecta care i-a intrat în ghips și de care a crezut că a scăpat…

Mihai și-a serbat ziua de naștere cu prietenii lui… Dar, la un moment dat, prietenilor lui era să li se întâmple ceva oribil, fiind gata să cadă de la înălțime, iar băiatul a reușit să îi salveze la timp…

De atunci, Mihai și-a dat seama că nu există ,,Pumn de fier”, ci există doar Mihai care poate face lucruri incredibile și fără pumnul lui magic…

Flonta Maria, clasa a VII-a, Șc. Gim. Ne. 11, Oradea1682530208_9junhq4w.jpg