Recomandare. „Cei care vor veni la Școala solomonarilor vor aduce fiecare câte o carte ca să o dăruiască colegilor de ucenicie. Nu va fi o carte oarecare, ci una dintre cărțile care le-a plăcut foarte mult. E firesc ca atunci când te bucuri de ceva să dorești să împărtășești bucuria cu ceilalți.”

Acesta va fi sensul mesajului dăruit odată cu cartea, scris de mână sau la computer, pe hârtie simplă sau velină, albă sau colorată, carte de vizită sau sul legat cu șnur de mătase ori poate chiar o scrisoare pusă într-un plic ca pe vremuri. Ce frumos ar fi să ne întoarcem în timp și să găsim în casetele cu amintiri ale bunicilor plicuri păstrate pentru scrisori care nu au fost niciodată expediate! Și-au găsit rostul acum.

Mihaela a lansat ideea, ceilalți au dus-o mai departe. Mai întâi cei mari, profesorii, apoi au prins curaj cei mici ale căror postările pe grupul de pe facebook tot mai frecvente.

E un exercițiu în avanpremieră a ceea ce se va întâmpla la Cluj. De aceea voi pune deocamdată aici câteva coperte de cărți și doar fragmente din mesaje. Sunt postări de ieri și de azi.

Cateva carti cu mesaje postate pe gruul de oe facebook al Lecturiadei ieri li azi.

Carmen 1.jpg

Dana  Carcea.jpgMatilda.jpgLarisa.jpgMihaela.jpgMadalina.jpg