Prințul nemilos” este primul volum al seriei „Făpturile văzduhului”  și prima carte a acestei autoare pe care am citit-o.

Această carte a ajuns una dintre preferatele mele, capitol cu capitol am stat cu sufletul la gură, așteptând să văd  ce aventuri va parcurge Jude, personajul principal.

Jude și Taryn, sora ei geamănă, își trăiesc copilăria fericită, alături de părinții lor și Vivi, fiica mamei lor din prima căsătorie. Aceasta până într-o zi, când un bărbat misterios apare în pragul casei și le ucide părinții într-un mod extrem de violent. Ucigașul era de fapt tatăl lui Vivi, omul de care mama lor fugise în urmă cu mulți ani și de care credea că scăpase. În afară de răzbunare, scopul său era să o ia pe Vivi în lumea lui, a zânelor, acolo unde viața era aproape veșnică, pericolele se iveau la tot pasul și exista o vrajă pentru orice.

Acțiunea sare în viitor, după 10 ani de la venirea fetelor la Înalta Curte, și ne arată cum s-au adaptat ele.

Ceea ce m-a fascinat la această carte a fost acțiunea neîntreruptă. Momentele mele preferate au fost cele în care Jude rezista răutăților făcute de colegii ei, zânele, care o credeau inferioară doar pentru că aceasta era muritoare.

M-a impresionat momentul când Jude a ajuns să fie de partea celor pe care îi ura, ajutându-l pe cel mai mare dușman al său să devină regele tărâmului. Credeți că, în acest fel, va ajunge să se răzbune pe cel care i-a omorât părinții?  

 

Larisa-Florentina Gheorghe, Școala Gimnazială ,,Maica Domnului”, Roșiori, jud. Ialomița