,,Prințul fericit” de Oscar Wilde este o poveste cu final trist. O lecție pentru noi toți de prețuire și iubire, un bulgăr de sentimente care ocrotește o inimă caldă.
Acest Prinț este imaginea oamenilor fericiți care își ascund durerea în fața altor persoane. A fost pus ca statuie să vegheze orașul său. Când a văzut oamenii fără condițiile necesare traiului, a decis să îi ajute cu sprijinul Rândunelului. A rămas, într-un final, fără foițele de aur.
Rândunelul trebuia să plece în Egipt alături de rudele sale, dar a făcut sacrificiu peste sacrificiu pentru a ajuta prințul. Într-o zi de iarnă, el a cedat, căzând la picioarele prietenului său. Inima amicului s-a rupt în două.
Pasărea aceasta arăta un exemplu clar de prietenie , ajutor și sacrificiu. Este tipul omului care sare în ajutorul tuturor.
Personajul primarului este tipologia unui om influent în societatea noastră, iar consilierii erau în preajma acestuia pentru a avea un cuvânt de spus.
Când au văzut statuia cum arată, s-au decis să o topească. Următoarea zi au făcut ceea ce și-au propus văzând în cele din urmă că inima lui frântă nu se topește. Au fost aruncate toate durerile lui în același loc cu trupul neînsuflețit al Rândunelului.
Este o poveste tristă. Atunci când am citit , mi-am dat seama că trebuie să îmi prețuiesc mai mult familia și prietenii.