Este o carte interesantă pentru că este diferită de celelalte scrieri. În primul rând, în această carte nu este vorba despre o singură poveste, ci există mai multe povești scurte în carte. Toate poveștile sunt despre întâmplări petrecute la Școala în Dungă. În al doilea rând, autorul folosește numele elevilor din clasa de la ultimul etaj pentru a da un titlu poveștilor.

Această carte nu are un personaj principal. Fiecare poveste are în comun doi oameni: Doamna Jerols și Louis. Doamna Jerols este învățătoarea rea, iar Louis este profesorul de serviciu. Dameon este personajul meu favorit, deoarece o ajută pe învățătoare, mergând după Louis să îl întrebe dacă vrea să vizioneze împreună cu ei un film. Clasa lui este la etajul ”treizeci”, iar profesorul de serviciu este la primul etaj. El urcă și coboară de mai mult de cinci ori. De aceea pierde filmul, dar nu se enervează.

Povestea mea preferată este prima, în care este vorba despre fosta lor învățătoare (Doamna Gorf) care transforma elevii neascultători în mere. Apoi se transformă ea însăși într-un măr, iar profesorul Louis îl mănâncă.

Vă recomand să citiți această carte, dacă vreți să aflai mai multe despre Școala-n Dungă, Radu Țugneanu, clasa a V-a, Colegiul Național Gheorghe Lazăr”, Sibiu