Încă din numele acestei cărți îți dai seama că scopul ei este să inspire și să încurajeze milioanele de suflete mici împrăștiate pe tot Globul, să le arate că totul este posibil. Cartea le dă speranță micilor cititori prin prezentarea a o sută de povești ale unor femei luptătoare, care au reușit să facă lucruri mărețe. Nu sunt prezentate doar femei cu un job important sau cu mulți bani, sunt prezentate femei pirați, exploratoare, motocicliste, până și fetițe care abia învață să scrie și să citească.

Uneori mi se pare că fetele sunt subestimate, și chiar așa este. Ați văzut voi vreodată chipul unei femei pe o bancnotă? Asta nu e însă nimic. Cu ceva timp în urmă, femeile nici nu aveau dreptul la vot. În unele țări le-au fost interzise și alte lucruri, iar în unele locuri încă le sunt interzise. Dar această carte mi-a arătat că noi, fetele, putem face orice.

Unele povești m-au emotionat, iar altele m-au lăsat cu gura căscată. Unele dintre aceste femei par venite din lumi magice, dar tot din lumea noastră sunt. Văzând câte se pot realiza cu puțină ambiție și devotament, am știut că vreau să fiu ca ele. Și să vă dau un pont, lucrurile nu se întâmplă cu ,,vreau și eu”, ci cu muncă.

Un strop de istorie combinată cu dorința de a încuraja noua generație, i-ar prinde bine oricărui copil, și nu numai, așa că vă recomand cu căldură cartea ,,Povești de seară pentru fete rebele” de Elena Favilli și Francesca Cavallo. (Anisia Oncioiu, Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr”, Sibiu)