Pisicile Războinice. Noua Profeție. Miez de Noapte” face parte din seria ”Pisicile Războinice” scrisă de grupul  de autoare cunoscut sub pseudonimul Erin Hunter.

În această carte este vorba despre cele patru pisici alese de către Clanul Stelelor, fiecare dintr-un anumit clan, pentru a descifra profeția amenințătoare. Pisicile sălbatice primesc mesaje stranii de la strămoșii războinici. Acestea se referă la pericolele pe care trebuie să le înfrunte. Liniștea pădurii în care pisicile locuiesc, care a durat luni întregi, acum este tulburată de misterioasa dispariție a mai multor pisici. Ele sunt speriate de activitatea oamenilor pe teritoriile lor.

Din rândul pisicilor alese s-a remarcat tânărul Gheară de Mărăcine, un războinic din Clanul Tunetului. Acesta, chiar dacă este fiul maleficului Stea de Tigru, se dovedește a fi curajos în situațiile grele și apropiat de cei din clanul său.

Mie mi-a plăcut această carte, deoarece este vorba despre curajul dobândit de pisicile aflate în călătoria supremă, acestea învățând să fie unite. Cartea m-a ținut în suspans, pot spune că am citit-o pe nerăsuflate și, bineînțeles, mă bucur că am ajuns la volumul opt din această serie! (Lupean Maria, clasa a V-a B, Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr”, Sibiu)