Pilotul de pe Dunăre” este un roman de aventură scris de Jules Verne. Dacă doriți să călătoriți pe „Fluviul Regină” această carte o să vă îndeplinească dorința. Alături de pescarul și pilotul Sergiu Ladko și detectivul Carol Dragoș veți străbate Istrul în căutarea unor răufăcători misterioși ce jefuiesc așezările de pe malurile mărețului fluviu. Veți face o călătorie plină de suspans, curaj și mister de la izvoarele Dunării până la întâlnirea ei cu Marea Neagră.

Perseverența, îndrăzneala și curajul personajelor pozitive îi înving pirații Dunării după multe peripeții și aventuri. Veți fi cuprinși de emoții, sentimente și întrebări pe măsură ce vă apropiați de sfârșitul cărții. O să vă întoarceți în timp și o să asistați la evenimentele istorice din secolul al nouăsprezecelea ce-au cuprins întreaga Europă.

Această carte a captivat zeci și zeci de generații de-a lungul timpului și a rămas mereu actuală. Cartea, deși scrisă acum un veac și jumătate, nu și-a pierdut deloc farmecul, încă vrăjind copii și adulți din întreaga lume. „Pilotul de pe Dunăre” îți stârnește imaginația, setea de aventură și lectură. Suspansul te ține cu sufletul la gură pe tot parcursul cărții. Este un roman în care speranța moare ultima și în care adevărul iese mereu la lumină. O recomand tuturor celor ce iubesc călătoriile, suspansul, aventurile și misterele.  (Țiplic Paul, clasa a V-a A, Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr”, Sibiu)