omul de zapada............jpg

În această carte este vorba despre un Om de zăpadă care nu știa că  zăpada se va sfârși vreodată. Dar, într-o zi, când o Rândunică a sosit prea repede, din cauză că a fost păcălită, aceasta i-a spus Omului de zăpadă că în curând se va topi. Acesta nu o crede, deci ea l-a sfătuit să meargă să vorbească cu Domnul Soare. Omul de zăpadă, încântat de idee, a pornit a doua zi spre Domnul Soare, dar nu înainte de a-i oferi Rândunicii paiele din mătura lui, pentru un cuib cât mai pufos.

Pe drum, s-a întâlnit cu un Lup răcit. Lupul a vrut să îl mănânce, dar Omul de zăpadă i-a explicat că dacă l-ar mânca, i-ar fi și mai foame și l-ar durea și mai tare gâtul. Când a plecat, i-a dat în dar Lupului căciulița și fularul său. Lupul i-a mulțumit și a plecat la drum.

Omul de zăpadă s-a mai întâlnit și cu un Iepuraș căruia i-a oferit morcovul său, rămânând astfel fără nas. Iepurașul i-a mulțumit, iar Omul de zăpadă și-a văzut de drum.

Pe măsură ce se apropia mai mult de Domnul Soare, pe atât de slăbit se simțea Omul de zăpadă! Pe drum, de câte ori s-a mai întâlnit cu câte o viețuitoare, le-a oferit și acestora câte ceva, până când, atunci când a ajuns la Domnul Soare, nu i-a mai rămas decât pipa.

După ce a stat puțin de vorbă Domnul Soare cu Omul de zăpadă, acesta i-a oferit trei dorințe. Omul de zăpadă nu și-a dorit prea multe, dar și-a dorit să nu fie uitat de copii. Domnul Soare i-a promis și i-a zâmbit, iar apoi Omul de zăpadă s-a topit de tot.

Din această carte am învățat că trebuie să fii bun la suflet și să îi ajuți pe alții, deoarece aceste lucruri bune se vor întoarce! Am mai învățat că nu trebuie să te dai bătut, ci să lupți pentru visurile tale!

Flonta Maria, cls. a V-a, Șc. Gim. Nr. 11, Oradea