„– Ce fel de război e ăsta?– Cel pe care-l porți cu propria minte”
Craig Gilner,un băiat de 15 ani, își trăiește perioada cea mai critică din viață, și anume adolescența. Cu toate că a fost acceptat la unul dintre cele mai prestigioase licee, și are rezultate foarte bune la școală, acesta nu se simte deloc fericit, ci dimpotrivă viața i se pare un coșmar. Acesta suferă de depresie, se confruntă seară de seară cu insomnii și cu probleme de alimentație.
Sperând la marea schimbare, Craig, vizitează o mulțime de psihologi care l-ar putea ajuta, însă rezultatele întârzie să apară. Într-un moment de impas din viața lui, acesta are gânduri de sinucidere. Cum poate un om să îndeplinească atât de multe cerințe? De ce totul este contracronometru?
Pe parcursul romanului se observă maturitatea de care dă dovadă băiatul atunci când își recunoaște și încearcă să își rezolve problema, când conștientizează faptul că lucrurile necesită timp și că nu se pot rezolva peste noapte, dar și susținerea pe care o are din partea familiei lui, care îi este mereu alături și face tot efortul pentru a-l înțelege, lucru esențial în vindecarea acestuia.
Consider că această carte ar trebui să fie citită atât de adolescenți cât și de cei maturi, deoarece abordează o temă de actualitate, boala secolului 21, depresia, o problemă probabil cu care multă lume se confruntă, însă despre care nimeni nu vrea să vorbească. E o carte amuzantă, care ne învață că uneori făcând haz de necaz și luând lucrurile mai ușor putem să trecem cu mai multă ușurință peste greutățile cu care ne confruntăm.
Necșa Olivia Maria
Colegiul Național Elena Ghiba Birta Arad
Comentarii recente