Sono Bisque Doll wa Koi wo Suru / My Dress-Up Darling - streaming
My Dress-up Darling, de Shinichi Fukuda
Lovin Ioana-Alecsandra
Clasa a XI-a H
Colegiul Național “Vasile Alecsandri” Bacău
Cercul de lectura LecturAșii

“My Dress-up Darling“ este o serie de benzi desenate japoneze (manga) scrisă și ilustrată de Shinichi Fukuda. Aceasta a fost publicată într-o revistă care promovează manga de către compania Square Enix, pe 19 ianuarie 2018. Seria are 9.3 milioane de copii până în prezent.

Wakana Goj este un elev de liceu pasionat de creația și îmbrăcarea păpușilor. Într-o zi, este descoperit de colega sa de clasă, Marin Kitagawa, care devine intrigată de talentul său și îl convinge să creeze costume pentru ea, pentru a-și împlini și ea la rând visul de a putea da cosplay. Împreună, pornesc într-o călătorie a creativității, autodescoperirii și prieteniei. Manga prezintă evoluția personajului lui Wakana pe măsură ce depășește timiditatea și câștigă încredere în creațiile sale. Marin, pe de altă parte, învață să aprecieze arta personalizării păpușilor și îl ajută pe Wakana să dea viață creațiilor sale. Interacțiunile și pasiunea lor comună pentru păpuși creează o dinamică adorabilă și plină de căldură. Unul dintre punctele forte ale seriei „My Dress-Up Darling” este atenția acordată detaliilor în procesul de creare a păpușilor. Aceasta oferă informații captivante despre arta personalizării păpușilor, inclusiv materialele folosite, tehnicile aplicate și procesul creativ în ansamblu. Aceasta adaugă profunzime și realitate poveștii și permite cititorilor să aprecieze complexitatea acestei forme de artă.

Seria dezvoltă de asemenea teme precum prietenia, acceptarea și urmărirea pasiunilor. Evoluția personajului lui Wakana și călătoria sa spre depășirea nesiguranțelor rezonează cu sentimentele în special ale adolescenților din viața reală, făcându-l ușor de înțeles și inspirator. Sprijinul și entuziasmul lui Marin servesc ca un catalizator pentru dezvoltarea personală a lui Wakana, evidențiind importanța relațiilor de susținere în urmărirea visurilor.

De asemenea, țin să menționez cât de satisfăcător și complex este stilul artistic al seriei, cu ilustrații detaliate ale păpușilor, costumelor și expresiilor personajelor. Panourile sunt bine structurate, permițând o lectură ușoară și o experiență captivantă.

În ansamblu, „My Dress Up Darling” este o serie de manga plină de farmec care combină elemente de romantism, slice-of-life și creativitate. Oferă o poveste captivantă, personaje ușor de identificat și o focalizare unică asupra artei cosplay-ului. În ciuda acestora, “My Dress-up Darling” ia unele devieri când vine vorba de haine și cosplay, deci dacă nu sunteți absolut interesat de aceste aspecte, s-ar putea să vă plictisiți. În special în dezvoltarea ulterioară a poveștii, cosplay-ul devine un subiect principal tot mai evident, deși este de asemenea destul de rar întâlnit în cărțile manga, ceea ce m-a făcut atrasă de această serie.