Dragă Hermione,

Știu că probabil acum stai în salonul comun al casei Gryffindor, cufundată fie în lectură sau în teme, fie că înveți pentru Examenul Vrăjitorilor sau poate că te afli în Hogsmeade, la Cele Trei Mături, unde savurezi o bine meritată halbă de bere cu caramel după o lungă zi plină de lecții bulversante, dar magice, unde poate ți-ai îmbunătățit abilitatea de a crea poțiuni sau unde ți-ai perfecționat abilitatea de invocare a vrăjilor.

Oriunde te-ai afla, aș dori să îți ofer o recomandare de lectură, a unei cărți care nu provine din Lumea Vrăjitorilor, ci din lumea mea, a Mageamiilor, dar care tot te poate fermeca, prin originalitatea sa. Această carte mi-a oferit momente  în care am descoperit că familia nu constă doar în persoanele de care te legi prin sânge, ci în persoanele în care ai încredere, față de care ai grijă, care au grjă de tine, de care nu te mai poți despărți, odată ce îi întâlnești, care te ascultă la nevoie și care nu te judecă. Asemenea ție, lui Harry și lui Ron! Vorbesc despre cartea ,,Insula Orfanilor’’ scrisă de Laurel Snyder.

Vei găsi o poveste inspirantă, despre viața unor copii ce trăiesc pe o insulă înconjurată doar de mare. În fiecare an, pe acea insulă apare o barcă misterioasă, care are scopul de a aduce un copil nou, în schimbul celui mai mare copil, care va pleca cu barca înapoi de unde a venit. În anul cu pricina, Jinny, a doua cea mai mare copilă de pe insulă, trebuie să privească neputincioasă cum cel mai bun prieten al ei, Deen, este nevoit să plece de pe insulă. În locul lui, Jinny acum era Maturul, sau persoana care trebuia să aibă grijă de noul venit. Ess, cea mai mică copilă de pe insulă, intră sub protecția lui Jinny, cele două devenind din ce în ce mai apropiate una de cealaltă, pe parcursul poveștii. Citind de-a lungul paginilor acestei cărți, deghizate sub forma unor cuvinte tipărite de o mașinărie pe care noi, Mageamiii, o numim imprimantă, vei realiza că puterea iubirii, atunci când te cuprinde, nu îți mai dă drumul. Vei descoperi adevărata independență a copiilor și vei învăța să-ți prețuiești apropiații.

În momente de stres, sau de neliniște, sau poate chiar de fericire, cartea ,,Insula Orfanilor’’ te poate încălzi sufletește atunci când ești singur,  îți poate lumina mintea sau îți poate oferi inspirație în momentele în care aceasta este doar un vis. În orice caz, fie că ești stresată, furioasă sau tristă, cartea ,,Insula Orfanilor’’ îți este alături în momentele dificile. Sper să îți folosească și ție, așa cum mi-a folosit și mie! Sper că, trecând rândurile paginilor acestei cărți, așezată pe canapeaua salonului comun, în fața focului, cu prietenii tăi, fiind încălzită de flăcările orbitoare, vei găsi o altă sursă de încălzire, de alinare.

Cu gândul că vei reuși tot ce îți propui la Hogwarts, îți trimit acest DAR PĂTRUNZĂTOR-cartea ,,Insula Orfanilor’’, de Laurel Snyder, cu speranța că o vei citi, și că, după ce o termini, o vei împărtăși și cu Harry și Ron, în caz că se simt fără speranță.

Cu drag,

Radu

(Pentru cine nu știe, Hermione Granger este unul dintre cele trei personaje principale ale seriei ,,Harry Potter’’, de J.K. Rowling, scriitoarea uneia dintre cele mai populare serii de romane din toată lumea)