descărcare.jpg

Autor: Siobhan Parkinson

Editura Corint Junior

Traducător: Maria Rizoiu

Miracolele Mirandei este o carte ce stârnește emoții, dar și în care speranța și farmecul se leagă și visele devin realitate.

Personajul principal, al cărui nume este anunțat în titlul cărții, nu a avut parte de cea mai frumoasă sau liniștită copilărie din cauza bolii surorii ei. Din această cauză, de multe ori, Miranda rămânea singură acasă sau cu bunica ei, iar uneori părinții ei uitau evenimente importante din viața ei, concentrându-și întreaga atenție asupra celeilalte fetițe.

În ciuda acestor lucruri care au afectat-o, Miranda, cu ajutorul imaginației bogate și poveștilor miraculoase inventate de ea, reușește să fie mereu cu zâmbetul pe buze.

Personajul-narator nu își dezvăluie vârsta, ceea ce mi s-a părut foarte interesant și m-a făcut să fiu curioasă deja din primele fraze

Așa deci. „N-o să incep cu o grămadă de explicații plicticoase despre cine sunt și câți ani am și cum e familia mea și toate astea fiindcă sunt de părere că, până la urmă, puteți să vă dați seama și singuri, iar dacă n-aveți chef, e treaba voastră și poate ar fi mai bine să citiți altă carte.”.

M-a impresionat foarte mult felul în care gândește Miranda, lucru care m-a influențat și pe mine. Nu am crezut că voi învăța atâtea lucruri de la un personaj dintr-o carte pentru copii și mă bucur mult că am citit-o.

Recomand această carte celor care nu cred în miracole, dar nu numai. Cartea m-a lăsat cu o stare de bine, chiar dacă îmi imaginam că va fi mai tristă. Miracolele Mirandei este o carte pe care o recomand cu drag tuturor!

Iris Benkovits, cls. a VI-a A,  Școala Gimnazială Zelk Zoltan Valea lui Mihai, Bihor