De R.J. PALACIO
Minunea esteo carte despre un copil de zece ani care se numea August. El s-a născut cu o teribilă problemă facială. Având această problemă pe parcursul vieții a suferit mai multe operații. Gura,ochii,urechile și nasul lui erau foarte ciudate. Când era la grădiniță toți copiii îi reproșau faptul că arăta îngrozitor, dar August nu îi băga în seama deoarece la vârsta lui nu înțelegea ce ziceau ei.
Când a crescut mai mare și mergea, el simțea cum se uita lumea la el,iar dacă întorcea privirea observa că ceilalti se prefăceau că se uită unul la altul. Din cauza înfățișării lui el nu prea avea prieteni, decât prietenii surorii lui pe nume Via prescurtat de la Olivia.
El și-a lăsat breton pentru că își dorea ca lumea să nu îi mai vadă fața.
Într-o zi August mergea cu părinții lui cu mașina, iar el și-a auzit părinții vorbind despre Școala Beach unde urma să meargă pentru a învăța. August a fost doar la grădiniță, iar după un timp a fost învățat de părinții lui ce se învață la școală. Prima oară a refuzat, dar părinții lui i-au spus că o să îl ducă să vadă dacă îi place. Acesta a acceptat.
A venit prima zi de școală, sora sa Olivia s-a dus la liceu și acolo nu cunoștea pe nimeni. Lui i-a fost rușine în prima zi de școală deoarece toți părinții, profesori și copii se mirau de fata lui. După prima zi la cantină și-a făcut o prietenă, pe nume Summer. Ei au decis ca la masa la care s-au împrietenit ei să mănânce doar copiii cu nume de zile,luni si ani. August mai avea un prieten pe nume Jack.
August și familia lui avea o cățelușă bătrână, pe nume Daisy. El o îmbrățișa noaptea și ea dormea cu băiatul în pat. Într-o zi când August,sora și părinții lui s-au întors de la o operă a găsit pe jos numai mizerie de la Daisy. A doua zi cățelușa era întinsă pe podeaua casei, iar mama lui August a luat-o de pe jos pe cățelușa care a mușcat-o pe stăpână de mână. August era suparat pe Olivia și mama lui. Olivia a venit într-un suflet la camera lui August pentru a-i spune să vină repede deoarece lui Daisy îi este rău. Via avea fața udă de la șiroaiele de lacrimi. Când a ajuns acolo, Daisy era tot întinsă pe jos,iar mama lui lângă ea. Mama i-a spus lui August să își ia la revedere de la Daisy deoarece nu se știe dacă se mai întoarce acasă.
Va fi salvată Daisy? Ce prieteni își va face August? La ce activități participă și cum reușește să se integreze în școală? De aici vă las pe voi sa descoperiți povestea!
O RECOMAND, ESTE O CARTE MINUNATĂ!
( Emilia Alexoiu, clasa a V-a, Școala Gimnazială ,,C.Săvoiu,, Tg Jiu)