Minunea esteo carte despre un copil de zece ani care se numea August. El s-a nascut cu o teribila problema facială. Avand aceasta problemă pe parcursul vietii a suferit mai multe operatii. Gura,ochii,urechiile si nasul lui erau foarte ciudate. Când era la grădiniță toți copiii îi reproșau faptul că arăta îngrozitor, dar August nu îi băga în seama deoarece la vârsta lui nu înțelegea ce ziceau ei.
Când a crescut mai mare și mergea el simțea cum se uita lumea la el,iar dacă întorcea privirea observa ca ceilalti se prefăceau ca se uită unul la altul. Din cauza înfățișării lui el nu prea avea prietenii decât prietenii surori lui pe nume Via prescurtat,iar tot prenumele ei era Olivia.
El și-a lăsat breton pentru că el își dorea ca lumea să nu îi mai vadă fața.
Într-o zi el mergea cu părinții lui mașină,iar el și-a auzit părinții vorbind despre Școala Beach unde August urma să meargă pentru a învăța. El a fost doar la grădiniță, iar după un timp a fost învățat de părinții lui ce se învață la școală. Prima oară el a refuzat să meargă la școală, dar părinții lui i-au spus că o să îl ducă să vadă dacă îi place. Acesta a acceptat.
A venit prima zi de școală,Sora sa Olivia s-a dus la liceu și acolo nu cunoștea pe nimeni. Lui i-a fost rușine în prima zi de școală deoarece toți părinții,, profesorii și copiii se mirau de fața lui. După prima zi, la cantină și-a făcut o prietenă pe nume Summer. Ei au decis ca la masa la care s-au împrietenit ei sa mănânce doar copiii cu nume de zile,luni si ani. August mai avea un prieten pe nume Jack.
August și familia lui avea o cățelușă bătrână, pe nume Daisy. El o îmbrățișa noaptea și ea dormea cu băiatul în pat. Într-o zi, când August,sora și părinții lui s-au întors de la operă, a găsit pe jos numai mizerie de la Daisy. A doua zi cățelușa era întinsă pe podeaua casei,iar mama lui August a luat-o de pe jos pe cățelușa care a mușcat-o pe stăpână de mână. August era suparat pe Olivia si pe mama lui. Olivia a venit într-un suflet la camera lui August pentru a-i spune să vină repede deoarece lui Daisy ii este rău. Via avea fața udă de la șiroaiele de lacrimi. Când a ajuns acolo Daisy era tot întinsă pe jos,iar mama lui lângă ea. Mama i-a spus lui August să își ia la revedere de la Daisy deoarece nu se știe dacă se va mai întoarce acasă.
De aici vă las pe voi sa descoperiți povestea!!!!
O RECOMAND! ESTE O CARTE MINUNATA!

Emilia Alexoiu, clasa a V-a, Șc. Gimn. ,,C.Săvoiu,, Tg Jiu