Micul Prinț” de Antoine de Saint-Exupery este una dintre cărțile mele preferate. Este o carte care m-a și amuzat, dar m-a și întristat. Mi-a plăcut foarte mult de Micul Prinț deoarece era curajos, curios, înțelept, blând și grijuliu. El avea spirit de observație, iar după călătoriile făcute pe cele șapte planete a ajuns la concluzia că oamenii mari sunt tare ciudați, fiindcă nu pricep singuri anumite aspecte și au nevoie de copii că să li se dezvăluie ceea ce nu au observat / înțeles.

Mi-a plăcut și Vulpea, deoarece ea l-a învățat pe Micul Prinț lecții importante despre viață. Tot ea i-a arătat diferența dintre floarea lui și alte flori. A lui era deosebită, deoarece prințul a avut grijă de ea, încărcând-o cu atenție și cu dragoste.

Aceasta este o carte despre frumusețe și cum să o ocrotim, despre comunicare între lumea copiilor și cea a adulților; este o lecție despre iubire, prietenie și despre darul pe care l-am primit: imaginația. (Sebastian Caminschi, clasa a V-a B, Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr”, Sibiu)