MENTALITATEA DESCHISĂ. Privește dincolo de tine. Institutul Arbinger
Pentru că așa cum afirma de curând Florin Bican, vacanța este un prilej tocmai bun de a citi cărțile pentru care nu ai avut timp, de pe raftul …. în așteptare, am luat și eu o carte care a așteptat cuminte din 7 martie; atunci am primit-o la Conferința Super Teach desfășurată la Oradea, cu patru zile înaintea declarării pandemiei, când absolut nimeni nu se gândea că se va spune … stop joc! și vom intra într-o etapă incertă, din toate punctele de vedere. Sigir că atunci am răsfoit-o, dar necesitatea imediat următoare atunci, era să găsesc o platformă educațională, în oceanul de oferte de pe net, modalități de lucru online …, un colac de salvare, altfel spus, pentru că simțeam că am fost abandonați undeva în larg, dar TREBUIA să ajungem cu bine la țărm!
,,Nu aștepta de la ceilalți” – p 119, este exact experiența prin care am trecut, prin care încă mai trecem, încercând să găsim soluții pentru educație, să le adaptăm elevilor noștri; maniera de lucru și de gândire deschisă propusă de autorii cărții se dovedește acum mai actuală ca oricând: fiecare dintre noi să ne deschidem spre ceilalți în activitatea noastră, să împărrtășim ideile și să lucrăm ÎMPREUNĂ.
,,Mobilizați-vă în jurul unui scop comun” – p 143, un alt principiu în care m-am regăsit; obținerea unui rezultat colectiv, motivează pe fiecare dintre cei implicați și nu numai.
Pașii de urmat înspre formarea unei culturi a mentalității deschise, nu sunt dificili; ne aflăm chiar pe acest TRASEU. Vă invit să îi descoperiți și să constatați acest lucru! Prof. Sanda Checicheiș, Șc. Gim. N r. 11, Oradea
Comentarii recente