Aș vrea să vă povestesc despre o carte foarte interesantă, pe care am citit-o vara asta și anume Melciclopedia. Povestea Melcului Prinț, scrisă de Iulian Tănase. Cartea asta este una foarte interesantă deoarece este vorba în ea despre lucruri din zilele noastre, cu toate personajele sub formă de melci. A fost provocator să îmi imaginez orașele. Această carte mi-a pus imaginația la treabă, încercând să îmi imaginez totul ca un film văzut la cinema. Și, să vă spun ceva și despre ilustrațiile cărții: acestea sunt foarte făcute din toate tipurile de linii.

Cartea vrea sa transmită mesajul că, atunci când cazi, poți să te ridici și să o iei de la capăt. Sinceră sa fiu, la început, cartea mi s-a părut plictisitoare și îmi spuneam „ce tot atâția melci și iarăși melci”, dar, citind în continuare, am început să îmi pun tot felul de întrebări. Cartea devenea tot mai interesantă pe măsură ce citeam și mă uimeau întâmplările și locurile prin care treceau cele două personaje: Melcul Prinț și Zuza.

În carte este vorba despre un melc care nu știa nimic despre el, nu știa cum îl cheamă, nu știa câți ani are, de unde vine și unde sunt părinții lui. Culmea e că primul melc care i-a ieșit în cale a fost un gangster! Da, nu vă mint, un gangster care vrea să îl omoare, dar nu a făcut-o pentru că a văzut ca Melcul prinț era căzut de pe lună.

Gata, de aici nu vă mai spun nimic, chiar dacă îmi este foarte greu! Sinceră sa fiu, mă așteptam la cu totul un alt final, nici nu am bănuit că Melcul Prinț va ajunge  centrul atenției. Dacă vreți să aflați la ce mă refer, citiți cartea. Recomand această carte! Sper să vă placă cartea la fel de mult cum mi-a plăcut și mie!!!Ecaterina Ciobanu, clasa a VII-a

Desen - Ciobanu Ecaterina.jpg

Cercul de lectură Unde fugim de-acasă?, Botoșani