„Matilda” de Roald Dahl este o poveste fermecătoare despre o fată inteligentă, curajoasă și plină de imaginație. Cartea spune povestea unei fetițe pe nume Matilda, care se confruntă cu o familie cu deficiente și o școală condusă de o directoare crudă și incorectă.

Matilda descoperă că are puteri care nu multi o au și începe să le folosească pentru a lupta împotriva nedreptății din viața ei. Ea se împrietenește cu o profesoară iubitoare și înțelegătoare, Miss Honey, care o încurajează să-și folosească darurile și să lupte pentru ceea ce este corect.
    Cartea abordează teme precum curajul, prietenia, loialitatea și lupta împotriva injustiției. Personajele sunt bine conturate, iar povestea este plină de momente amuzante și captivante.
Stilul de scriere al lui Roald Dahl este plin de umor și farmec, iar povestea captivantă a Matildei va fi cu siguranță apreciată de cititori de toate vârstele. Este o carte perfectă pentru copiii mici, dar și pentru adulți care vor să se bucure de o lectură plină de fantezie și aventură.
    Pe scurt, „Matilda” este o carte de neuitat, plină de învățăminte valoroase și momente de bucurie. Recomand cu căldură această carte tuturor celor care iubesc poveștile pline de imaginație și aventură.