20190813_185633.jpg

HOȚUL DE CĂRȚI” de Markus Zusak.

Liesel este o fata de 10 ani, care este trimisa la o familie adoptiva din cauza lipsei de bani a mamei sale.
Fratele ei mai mic nu supraviețuiește drumului spre München și Liesel este nevoită sa înfrunte viața noua de una singura.
Părinții săi adoptivi se dovedesc a fi chiar foarte buni cu Liesel și fata se atașează repede de ei.Aceasta dezvolta o legătura puternica cu Papa,care o ajuta când coșmarurile despre fratele sau nu îi dau pace.
Fata însă nu se prea descurca la scoala, așa că devine ținta batjocoritorilor săi colegi, singura ei apărare fiind abilitatea de a se bate precum un băiat.
Liesel isi face totuși un prieten,Rudy cu care are parte de multe aventuri. Impreuna cutreiera orașul in cautare de familii înstărite de la care pot fura câte ceva.
Totul se schimba in viața fetei când Papa o învață încet cum sa citească și fata începe să își dezvolte un soi de dependența față de cărți.
Povestea fetei m-a învață multe,mai ales ca trebuie sa lupți pentru pasiunea ta,chiar dacă poate fi greu.Cartea m-a transpus intr-o lume in care răul conduce din nou. Totuși, în lumea aceasta, copilaria învinge,iar prietenia te ajuta sa supravietuiesti atunci când totul pare pierdut.
Acest roman m-a făcut sa rad in hohote,sa simt suspansul și,in final sa plâng.
Cititorul ia parte la maturizarea lui Liesel,aceasta transformându-se dintr-o fetița intr-o adevarata femeie in trup de copila de 14 ani.
In final,mi-a plăcut aceasta carte,este probabil cartea mea preferată acum.Cred totuși ca nu este potrivită pentru toată lumea.Cred ca trebuie sa te identifici cu personajul ca sa îndrăgești acest roman.
Nu e o carte pentru copii,vârsta pe care o recomand este de 12-13+ Carte este potrivită și pentru adulți.
Eu am devenit absolut fascinata de cartea aceasta.Chiar dacă are aproape 600 de pagini, am citit-o in doar 4 zile!
Totodata,ii multumesc autorului pentru ca a scris aceasta opera!