Pun preț pe faptul că un copil luptă pentru drepturile copiilor și, în special, ale femeilor/fetelor. Apreciez momentul/momentele în care Malala reușește toate tinerele fete din Pakistan într-un loc foarte important pentru ele, ȘCOALA!
În această carte este vorba despre o fetiță care își imaginează că poate schimba lumea, că poate schimba legi precum aceea care spune că fetele nu pot merge la școală.
Malala 2jpg.jpgÎntr-o zi, Malala se uită la un desen animat la televizor și văzu un super erou care avea un creion magic ce schimba lumea. Imediat, își dori și ea unul. Când își dădu seama că acest lucru este imposibil, se gândește că ar putea deveni ea actorul principal al schimbării și chiar reușește să facă lumea mai bună, îndemnând/ducând fetele și femeile la școală.
Malala a ajuns cea mai tânără deținătoare a Premiului Nobel pentru pace, cea mai tânără femeie care a schimbat lumea. Recomand cartea în special oamenilor și mai ales acelor băieți care spun că femeile nu au de ce să fie la conducere, deși femeile pot schimba cu adevărat această lume.