Guillaume Musso este unul dintre cei mai populari și talentați scriitori contemporani. Cărțile  sale : “Fata din Brooklyn”, “Mâine”, “Central Park “,“Un apartament la Paris” , și multe alte fac furori atât în numărul vânzărilor, cât și în cel al lecturilor . Acesta surprinde cititorii cu un fir narativ aparent spontan, dar în sine foarte bine gândit, reușind să cucerească cititorii.

            “Mâine” este romanul pe care l-am citit  cel mai curând și pot să spun că mi-a plăcut la nebunie! Autorul combină tristețea, dezechilibrul cu dragostea  creând o poveste memorabilă cu un final pe măsură.

         Acțiunea romanului orbitează în jurul lui Matthew Shapiro , profesor de filosofie și a Emmei Lovenstein care este somelier la un restaurant din New York.

         Lovit din plin de moartea soției sale, Kate, Matthew își impune să trăiască doar pentru a fi alături de fetița lui de doar 4 ani, Emily, astfel găsindu-și liniștea sufletească. Această liniște se spulberă în momentul în care își cumpără un laptop, în care descoperă niște poze urmând să contacteze vechea proprietară pentru a i le înapoia. Emma, având o carieră reușită se confruntă cu instabilitatea ei emoțională care o împinge spre lucruri oribile, până în momentul în care este contactată de  Matthew. Cei doi stabilesc să se întâlnească la un restaurant italienesc din Manhattan. Ajunși la același restaurant,în aceeași zi,la aceeași oră, dar totuși nu se întâlnesc. De ce? Pentru că ei făceau parte din timpuri diferite, în diferență de un an, iar singurul mod de comunicare între ei era laptopul.

            Și, de aici stilul autorului, genialitatea sa iese în evidență, chiar în momentul în care începe să se joace cu mintea cititorului… Oare Matthew o va întâlni pe Emma? O va uita pe Kate? Toate acestea le veți afla doar dacă citiți aceasta carte și  vă spun sincer că odată începută nu o să vă mai dezlipiți de ea.

 

                       Alexandra Măchițescu, Colegiul Național George Coșbuc Năsăud, clasa a 10 a P