Coperta 4.jpg

…în care vă puteți înscrie digiproiectul, „O povestire pentru fiecare”, pentru etapa națională a concursului Lecturiada 2019. Ce puteti face în timpul pe care îl mai aveți la dispoziție?

  1. Să recitiți cu atenție regulamentul. În cazul în care nu ați înțeles ceva, apelați la profesorii care vă îndrumă sau scrieți-ne pe Contact. Puteți să apelați și la numărul de telefon pus la dispoziție.
  2. Să pregătiți din timp documentele de care aveți nevoie (acordul părinților în cazul în care sunteți minori, protocolul de parteneriat, formularul de înscriere). Nu ezitați să cereți ajutorul domnilor profesori.
  3. Să începeți redactarea proiectului. Pentru aceasta este nevoie să recitiți de câte ori simțiți nevoia, criteriile de evaluare ale digiproiectului. Încercați să fiți cât mai creativi și convingători atât în privința textului scris, cât și a materialului media.
  4. Nu fiți disperați dacă scrierea proiectului nu vă va ieși de la început așa cum doriți. Nu uitați că primul pas în redactare este alcătuirea unui plan. În funcție de el scrieți prima variantă a proiectului. Lăsați două-trei zile „să clocească ideea” și apoi reveniți. Veți vedea cum se limpezesc lucrurile.
  5. În cele 18 zile puteți să vă promovați în continuare povestirea. Aduceți-vă aminte că un criteriu important în evaluare este numărul și calitatea feedback-urilor primite. Nu ezitați să faceți promovarea povestirii și în grupul Lecturiada 2019 de pe facebook.
  6. Citind regulamentul cu atenție, veți observa că digiproiectele, în cazul în care pregătiți împreună cu membrii cercului/clubului de lectură portofoliul pentru secțiunea „Citește cu mine”, intră între activitățile de promovarea a lecturii. De asemenea, pregătind digiportofoliile sigur ați fost obligat să reflectați la condiția voastră de copii ai epocii digitale, deci ați strâns un material despre voi și despre cei din jurul vostru pe care îl puteți valorifica în „scrisori prin e-mail”. Unul dintre avantajele Lecturiadei este că puteți aplica, dacă doriți, pentru toate cele trei secțiuni.
  7. În cazul în care digiproiectul va fi al cercului de lectura, sunt valabile problemele de mai sus, doar ca trebuie să promovați trei povestiri. Ideal ar fi ca de fiecare dată să o faceți în alt fel.

În sfârșit, luați în considerare că s-ar putea ivi tot felul de situații neprevăzute. Nu lăsați pe ultimul moment postarea. Trimiteți digiproiectul cu cel puțin trei zile înainte de 30 aprilie. Dacă nu reușiți să postați pe site, atunci mai există, în cazuri extreme, și soluția de a vă trimite digiproiectul împreună cu documentele însoțitoare prin we transfer pe adresa revistacercurilor@yahoo.com

Vă dorim succes și așteptăm cu nerăbdare și curiozitate proiectele voastre.

Monica Onojescu (sau cu nume de cod, Joimărița)