”Maestrul Păpușar”, apărută la Editura RAO în 2011, este o carte care aduce în prim-plan pagini din istoria poporului ceh precum și câteva dintre legendele acestuia, într-o aventură plină de mister pe care o trăiește, Milena, protagonista acestei cărți.

Milena este o fată modestă, curajoasă și înțeleaptă, care trăiește împreună cu bunica ei, la Praga. Tatăl ei fusese un faimos păpușar, având propriul teatru, iar mama ei, pe nume Ludmila, pare să fie urmașa conducătoarei Libuse, fiica cea mai mică și cea mai înțeleaptă a conducătorului mitic ceh, Krok. Adolescenta este nevoită să descopere viața pe cont propriu, întrucât niciunul dintre părinți nu se mai află lângă ea.

Odată cu apariția unui misterios Maestru Păpușar, ce dorește să obțină controlul asupra regiunii Boemia, Milena descoperă tot mai multe informații despre strămoșii ei și legăturile spirituale pe care le are cu aceștia, descoperind că are puteri supranaturale ca ale lui Libuse (cum ar fi, prezicerea viitorului). În timp ce Milena învață mai multe despre trecut, Maestrul Păpușar și asistenții săi, Zdenko și Zdenka,  îi folosesc pe copii și pe adulți, printre care și pe mama Milenei, ca marionete, în spectacolele lor care deformează istoria Boemiei.

Aceste persoane, ajunse în situația de a nu mai avea propria voință, vor fi transformate în păpuși de lemn. Cu ajutorul mătușilor sale, Katerina și Tereza, și al prietenului, Lukas, Milena reușește să o salveze pe mama sa și să pună capăt nedreptăților făcute de Maestrul Păpușar.