dosar vacanta groaza.jpg
Al treilea volum din seria „Detectivii aerieni” este tot o carte de mister, cu detectivi și situații ciudat-amuzante, urmărind răpirea Clementinei (mascota cameleon), de unde și întrebarea obsedantă din carte: „cine e răpitorul?” (o puteți privi ca un joc de cuvinte).
Mie mi-a plăcut această carte, deoarece, pe parcursul lecturii, mi-a stârnit trăiri foarte intense pe marginea întâmplărilor. Cel mai mult m-a atras faptul că era vorba despre rezolvarea unei enigme, iar personajul meu preferat este Bolumbo, deoarece e amuzant.
Când Detectivii Aerieni pleacă într-o vacanță intersemestrială împreună cu cei de la școală, ceea ce nu știau era că se vor caza într-un hotel cu totul neobișnuit. Spre uimirea detectivilor, trebuie (chiar și în vacanță) să rezolve un nou caz: cameleonul Clementina, mascota hotelului, dispăruse ca prin minune…
Pe parcursul acestei aventuri, întâlnesc și obstacole (cel mai adesea reprezentate de personajele negative). Pentru rezolvarea misterului, detectivii caută indicii, pun întrebări și ajung la amenințarea suspecților din hotel.
În ultima zi, echipa detectivilor întinde o cursă în timpul petrecerii de Halloween. Din fericire, echipa îl prinde astfel pe făptaș. Dacă vreți să aflați și cum anume, vă recomand să citiți această carte!