21638917-QCJC_Hotii.jpg„Hoții ce buni”, apărut n colecția „Booklet fiction” este un roman pentru copii și adolescenți de Katherine Rundell.

Povestea începe când Vita și mama ei ajung în New York cu barca pentru a -și ajuta bunicul care nu o duce foarte bine. Ea află că, în trecut, bunicul ei deținuse un castel pe nume Hudson Castle, pierdut din cauza unui magnat american pe nume Sorrotore, care a folosit o “schemă” pentru a  câștiga case pe un preț mic. Din păcate, acest lucru i se întâmplă și bunicului ei, dar ea vrea să se răzbune si să recâștige casa. Planul ei era simplu: își construiește o echipă de “hoți buni” , ca să se înfiltreze în castel, fură colierul cu smarald, singurul lucru rămas ca amintire de la bunica ei, și apoi să-l bage în pușcărie pe Sorrotore și să vândă smaraldul. Se duce la Hudson Castle doar ca să observe locația și să își facă un prim plan. Observă o fată, Silk,  hoață de buzunare și o rugă să formeze o echipă, din nefericire tocmai când Silk deci

 

 

de să se oprească din furat.

A doua zi,

se duce la Carneggie Hall și cunoaște un băiat iubitor de animale, dresor, pe nume Arkadi. El vrea să se alăture echipei și își aduce și un prieten, Samuel, un atlet foarte bun (În ciuda faptului ca părinții lui nu erau de acord cu asta), dar de care Vita, cu un picior paralizat și mai scurt, are mare nevoie, pentru a se cățăra pe zidul castelului.

Schema lui Sorrotore consta în a cumpăra o casă, un hotel, etc. cu puțini bani, apoi le incendia și construia pe acel teren rămas. Încercând să se infiltreze deghizați în preajma răufăcătorului, sunt recunoscuți și fugăriți de oamenii lui prin Central Park, unde sunt nevoiți sa fugă prin canalizare ca să scape de pericol. Când intră în canalizare, toți sunt panicați și speriați din cauza faptului că descoperă o ascunzătoare a lui Sorrotore unde au văzut și pe faimosul mafiot Dillinger, care, în această poveste, nu e decât un om de-al lui Sorrotore. (un Dillinger mereu beat, care nu muncește). Cum răpesc două țestoase cu carapacea bătută în pietre prețioase, cum fură smaraldul și ce învață Vita din asta,  cum se termină povestea veți afla, dacă veți citi. Nu uitați, nu degeaba se numește „Hoții cei buni”.