Dragi cititori,

Astăzi vă voi prezenta recenzia unei cărți pe care sunt convinsă că nu o voi uita așa ușor precum o definiție inutilă la fizică, o formulă la matematică sau un alt roman, dar mult mai plictisitor și odios.

V-aș mai putea spune că această carte m-a marcat pe viață, însă, pentru unii ar putea suna neobișnuit de bizar, atâta timp cât nu și-au găsit romanul sufletesc, așa că voi merge pe cealaltă cale, una ,,mai pe înțelesul tuturor”.

Vă voi vorbi despre cartea ,,Jurnalul Annei Frank”, scris, bineînțeles, de Anne Frank, cea mai tânără scriitoare celebră din toate timpurile, încă de când au apărut primele specii de dinozauri, până în prezent.

Probabil că sunteți curioși să aflați de ce am ales tocmai acest roman care, dacă nu ați mai auzit vreodată de el, ceea ce ar părea patetic, ei bine, pentru că stilul adolescentei de a ne povesti tot ce se întâmplă în anexa în care se adăpostește alături de familia sa, o altă familie(Van Daan) și un dentist pe nume Kugler este unic, dar copilăresc, ceea ce ne atrage în special pe noi, tinerii cititori.

De asemenea, vorbind de profunzimea abordată de aceasta, și emoțiile trăite de sine pe parcursul întâmplărilor relatate sunt firești vârstei noastre precum unele precizate de Anne, și anume bucuria revendicării unui dar primit la propria aniversare, sentimentele prezente în timpul întâlnirii primei iubiri sau nesiguranța și spaima ce vin în același timp la pachet cu schimbările majore ce urmau să aibă loc.

Mai mult vă spun, pentru a vă trezi la viață dorința pătrunderii în magia acestei cărți realistice. Vă urez o lectură frumoasă, ușoară și moralizatoare!