OZ.jpg
Mi-a plăcut povestea și mi s-a părut memorabil cum Dorothy i-a ajutat pe toți. E o poveste curajoasă, foarte fantezistă, despre o fetiță care trezește respectul tuturor.
Când o tornadă o duce pe Dorothy departe de casă, în locurile misterioase unde ajunge, întâlnește ființe bizare și o Vrăjitoare din Est. Ca să ajungă din nou acasă, trebuie să îl găsească pe Vrăjitorul din Oz, spre care duce o potecă pavată cu piatră galbenă.
Pe drum, Dorothy întâlnește diverse personaje neobișnuite, care doresc și ele să ajungă la Vrăjitorul din Oz ca să le împlinească dorința cea mai fierbinte a sufletului lor: Sperie-ciori (voia minte), un leu fricos (voia curaj) și un om de tinichea (voia o inimă).
Împreună, au parcurs un drum al prieteniei, dar și plin de peripeții, în cursul căruia o înving pre Vrăjitoarea din Nord, care stătea în calea dorințelor lor și ajung la Vrăjitorul din Oz, bun, înțelept și generos, care oferă fiecăruia (bineînțeles după ce își susține cauza), ceea ce și-a dorit Sperie-ciori capătă creier și se deșteaptă, Leul cel fricos devine curajos, Omului de tinichea îi bate o inimă în piept, iar Dorothy ajunge acasă.