Captură de ecran 2021-09-22 165727.png

Traducerea cărții ,,Animale Fantastice și unde le poți găsi”, realizată de Tatiana Dragomir, a fost publicată la editura Arthur în anul 2017. Ediția românească are aproximativ 300 de pagini și este scrisă în formatul unui scenariu, acesta fiind unul dintre aspectele principale care m-au făcut să o citesc. Autoarea, J.K. Rowling, este cunoscută datorită foarte popularei serii ,,Harry Potter”, care a avut un succes enorm. „Animale fantastice și unde le poți găsi” este urmată de un al doilea volum, numit ,,Animale Fantastice: Crimele lui Grindelwald”, iar în 2022 va apărea cel de-al treilea volum al acestei serii.

În carte este readus la viață mult iubitul univers magic regăsit în seria ,,Harry Potter”. Acțiunea se petrece în 1926, atunci când Newt Scamander, personajul principal, ajunge în New York cu un geamantan fermecat în care se ascundeau fel și fel de animale magice, cu puteri miraculoase. A, nu v-am spus?! Cum am putut să uit?! Newt Scamander este un mare iubitor de animale, având o fascinației neobișnuită pentru ele, în special pentru cele mai stranii dintre creaturi.

Cititorul află că în vremurile acelea New York-ul era atacat de către un obscur, adică o creatură magică creată de un vrăjitor care nu reușise să își controleze puterile magice. Tot ce pot să vă spun este că Gellert Grindelwald voia să pună mâna cu orice preț pe această creatură pentru a se răzbuna pe o anumită persoană… dar veți afla voi cine este aceasta citind cărțile. Totuși, Newt și noii lui prieteni, Queenie, Jack și Tina, află despre planurile malefice ale lui Grindelwald și încearcă să îl oprească prin tot felul de mijloace magice.

Eu consider că este o carte numai bună pentru acele persoane cărora le place să își petreacă o după-amiază de vineri citind un fantasy bun pe canapeaua din sufragerie. Sincer vorbind, m-a captivat foarte mult cartea, ba chiar a fost foarte interesantă și din punct de vedere estetic, deoarece are niște  ilustrații absolut minunate. Recunosc faptul că uneori mă opream din citit doar pentru a le admira un moment. Chiar mi-a făcut plăcere să citesc o carte scrisă în acest format. M-am simțit ca o adevărată actriță care trebuia să-și memoreze replicile pentru piesa de teatru ce urma să aibă loc într-un local elegant din New York, dar în același timp mă simțeam și ca o detectivă britanică ce își ținea la curent colegii în legătură cu acțiunile a doi tâlhari ce jefuiau magazinele cu bijuterii de prin Londra.

Magie, aventură și mister, toate la un loc! Recomand cu încredere această carte tuturor pasionaților de universul magic al lui Harry Potter!