Ghicajanu Teodora – a XI-a I, Colegiul Economic „Ion Ghica” Bacău
Titlul cărții: „Tot ce i-am promis tatălui meu”
Autorul: Ioana Maria Stăncescu
Cartea ”Tot ce i-am promis tatălui meu” ne balansează între amintirile tinereții și prezentul narării. Personajul-narator feminin ne povestește despre iubitul său de la distanță și cum în prezent (fiind deja o femeie împlinită, cu soț și copil) l-a regăsit pe acesta. Ada afla că are același tip de cancer ca și tatăl său, așa că încearca să se bucure de viața care i-a mai rămas. M-a zdruncinat următoarea secvență: ,,Așa să știi, îi zic păpușii și o legăn în sus și-n jos, încercând să păstrez ritmul de la Sârba-n căruță, îmi aduce aminte de copilărie . Aceasta m-a învățat să îmi apreciez părinții și să mă bucur de copilărie”.
Cititorul respiră în ritmul personajului și încearcă, uneori, să tranfere din propria energie ființei aflate deseori la capătul răbdării și calmului…
Mi-am dorit mult această carte și m-am bucurat nespus când ea a ajuns la cercul nostru de lectură. Cred că am ales-o pentru titlu. O alegere subiectivă, categoric! O recomand tinerilor care încearcă să (re)stabilească o comunicare eficientă cu părinții, dar și celor care cred că problemele lor sunt cele mai grele. Greșit. Există și alte suferințe, mult mai apăsătoare… O lectură relaxantă, șocantă uneori, din care am învățat să mă ascult mai mult…

Povestea ,, Cu personaje la mijloc ,, descrie cum Adina cu părinți ei s-au mutat și cum ea cu tatăl ei au fost curioși de ceea ce se întâmpla la Vecinul sau în curte. Ajunși acolo au văzut o mașina ciudată, au intrat și au ajuns pe o alta planeta unde erau jumătate oameni și jumătate animale. După ce l-au cunoscut pe rege au decis să se mute acolo.Am făcut această alegere pentru că atunci când eram mică m-am gândit cum ar fi să explorez o altă planetă.

Jocul favorit

Jocul meu preferat este  Activiti deoarece este un joc de societate, in care trebuie să mimăm, desenam și să explicăm un cuvânt sau o frază. Acesta este amuzant de jucat într-un grup de prieteni și este și educativ.