Bine v-am găsit! Astăzi am pregătit o nouă recenzie. Vă voi prezenta cartea “Inimă de cerneală” de Cornelia Funke.

Când citește cu voce tare, Mo poate să dea viață personajelor din cărți. Meggie, fiica lui de doisprezece ani, a moștenit acest dar de la el. Pe această frumoasă premisă se construiește povestea ingenioasă din Inimă de cerneală: în urmă cu nouă ani, Mo a scos dintr-o carte o bandă de tâlhari medievali, în frunte cu liderul lor, Capricorn. Acum, trecutul îl prinde din urmă și Meggie se vede nevoită să-și salveze tatăl.
Însă într-o lume în care granița dintre realitatea ei și cea a cărților nu e foarte stabilă, mica eroină va trebui mai întâi să-și pună la încercare neobișnuitul talent și să-și lege propria poveste de a altora în cele mai neașteptate moduri.

Stilul autoarei se remarca prin modul in care te invaluie, atragandu-te tot mai adanc in poveste, mentinand suspansul pana in ultima scena a cartii. Incordarea dobandita pe parcurs este alternata de momente de destindere, placute, pentru a nu plictisi cititorul, sau momente amuzante. Lectura este usoara, asemnatoare unui basm de dimensiuni mari.

Capitolele incep cu cate un citat spus de diversi autori celebri, căci un plus de cultura nu strica niciodata. Fanii genului “Fantasy” vor fi fermecati de ideea propusa in acest roman si vor devora aceasta carte cu sufletul la gura, finalul, lasandu-i cu o puternica dorinta de a continua triologia alaturi de Mo, Meggie, Elinor si Deget-de-praf.

Mi-a plăcut extrem de mult această carte și vă invit să o citiți și voi. Lectură plăcută!!!

Scris de: Alessia Lare