Sunt Romana. Cartea mea preferată este HARRY POTTER și PRINȚUL SEMIPUR (a VI-a din seria Harry Potter scrisă de J.K. ROWLING)

Am citit-o in iunie anul trecut, când s-a terminat școala. Deși are aproape 400 de pagini,am citit-o ușor,pentru că mi-a stârnit interesul. În ea am descoperit ce este o adevărată prietenie și că nu trebuie să fii influențat de aparențe. Am aflat că există oriunde o raza de lumină și că trebuie să îți urmezi calea. Am învățat ca nu trebuie să judeci oamenii după alegerile lor când nu știi din ce au avut de ales.

*********************************

Harry este acum în anul şase la Hogwarts, Școala de Magie Farmece și Vrăjitorii.În acest an are parte de multe aventuri împreună cu prietenii săi, Hermione și Ron. Cei trei trebuie sa înfrunte problemele vrăjitorești din prezent, dar și să dezlege enigmele trecutului întunecat al celui mai înfricoşător vrăjitor din lume.

Aceștia descoperă multe lucruri în aventura lor, inclusiv sentimente, probabil, nebănuite.

Harry pornește într-o călătorie periculoasă alături de profesorul său, Albus Dumbledore.

Pe parcursul cărții,personajele se confruntă cu atacuri misterioase și cu probleme din trecut încă nerezolvate.

Acesta luptă contra răului, o lupta în care fiecare trebuie să aleagă una din părți, iar pentru unii deciziile sunt greu de luat.

In finalul cărții, înveți ce înseamnă dragostea fără margini, ce înseamnă cu adevărat sacrificiile.

Deși acesta carte nu este una de dragoste, este o carte despre iubire și despre puterea prieteniei.

Toate acestea dar și multe altele au făcut din această carte o lectură minunată şi plină de suspans,o carte de care nu te poți dezlipi.

Romana Motocu, clasa a VI-a, Liceul Teoretic ELF