Seria ”Harry Potter” de J. K. Rowling cuprinde șapte cărți fantasy foarte interesante. Cuprinsul lor ne prezintă aventurile unui băiat pe nume Harry Potter pe care un vrăjitor rău vrea să-l înlăture, deoarece crede că băiatul este singurul dintre vrăjitori care îl poate înfrânge. Harry este ajutat de cei doi prieteni ai lui ca să-și ducă misiunea la capăt și să-l învingă pe Valdemort. El are parte de mai multe provocări peste care poate trece doar alături de partenerii săi. Băiatul dă dovadă de curaj și ne arată că prin intermediul prieteniei poți trece peste orice provocare, chiar dacă pare imposibilă.

Recomand aceste cărți tuturor copiilor, deoarece poți extrage multe învățăminte, iar acțiunea plină de întâmplări neprevăzute te țin cu sufletul la gură, pur și simplu nu te lasă să te oprești din lecturarea ei. Sunt cărți pline de întâmplări fascinante, uneori amuzante, care pe mine m-au fascinat. (Radu Pipernea, clasa a V-a A, Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr”, Sibiu)

 

Harry Potter și Prințul Semipur” este a șasea carte din îndrăgita serie ”Harry Potter”. Bine-cunoscutul Harry și prietenii lui pornesc într-o nouă aventură la Hogwarts, școală de magie, farmece și vrăjitorii. Harry află adevărul despre trecutul  său, dar și despre trecutul dușmanului său Cap-de-Mort. Află lucruri neștiute despre magia neagră. Cap – de – Mort și-a împărțit sufletul în șapte și l-a pus în diferite ființe sau obiecte, acestea devenind horcruxurile lui. Acestea îl ajută să fie nemuritor, dar este cea mai întunecată parte a magiei negre. Harry și directorul școli Hogwarts, profesorul Dumbledore, își unesc forțele pentru a-l învinge pe Cap-de-Mort.

Mi-a plăcut cartea deoarece m-a ținut cu sufletul la gură, până am aflat cum ies din încurcătură Harry și prietenii lui, și pentru că am aflat adevărul despre seria ”Harry Potter”. Recomand cartea tuturor, copii sau adulți, deoarece putem păși în lumea magiei și să luptăm împotriva Răului. (Ioana Bercean, clasa a V-a A, Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr”, Sibiu)