Harry Potter este o serie scrisă de J K. Rowling. Autoarea este cunoscută și pentru publicarea cărților Alb letal, Viermele de mătase, Chemarea cucului.

Pe parcursul celor șapte volume, Harry, un vrăjitor, încearcă să-l învingă pe Lord Voldemort, criminalul familiei sale și unul dintre cei mai răi practicanți de magie întunecată. Pentru a-și îndeplini țelul, băiatul merge la o școală de vrăjitori, unde învață arta magiei. Își face prieteni, iar împreună trec prin foarte multe aventuri incredibile.

Mi-au plăcut mult la această carte temele abordate – magia, familia, prietenia, curajul. Pot spune că încă de la primul capitol am simțit mirosul de mister care m-a determinat să continui să citesc. Am apreciat modul în care autoarea a elaborat povestea. Prima oară când citești îți dă impresia că va avea un anumit final, iar după aceea îți dai seama că nu ai avut dreptate. Te enervezi, la unele plângi sau în cazul cel mai rău te afunzi tot mai mult în complotul poveștii, așteptând cu nerăbdare să vezi care este legătura între toate lucrurile pe care le știi. Nu pot să nu punctez faptul că e scrisă foarte bine. J. K. Rowling te face foarte ușor să ții la personaje și la lumea creată de ea.

Singurele defecte pe care i le găsesc seriei sunt că dă dependență și că volumul cinci este destul de slăbuț.

Recomand Harry Potter oricărui om. Nu este niciodată prea târziu să o citești, să redevii copil. Merită citită măcar pentru volumele șase, șapte și unele dintre replicile absolut extraordinare ale personajelor.