În romanul “Grădina de la miezul noptii”, scris de Philippa Pearce și tipărit la editura Arthur, este relatată aventura lui Tom Long, care este nevoit să stea pentru o scurtă perioadă la unchiul și matusa sa, fratele sau Peter fiind bolnav de pojar.
Fiind trist că ratează mult așteptata vacanța de vară alături de fratele sau, el ascultă în fiecare noapte bătăile pendulei din hol care îi aparține bătrânei doamne Bartholomew. Pendula era una speciala, nu pentru faptul că era foarte veche, ci pentru că bătea la orele 12 și 13.

Într-o seară, Tom, curios fiind, coboară în hol și, îndrumat de o voce, deschide ușa din spate și ajunge într-o grădină, grădina de la miezul noptii. Însă ceva straniu se întâmplă. Dintre toți cei pe care îi cunoaște, incluzându-i pe James, Edgar, Hubert și altii, doar o singură fată pe nume Hatty îl poate vedea și comunica cu el. Așa că Tom merge acolo în fiecare noapte, trăind o nouă aventură alături de noua sa prietenă.

Cartea este captivantă, tot timpul lăsând mistere și suspans, având un final neasteptat. Toate aventurile se dovedesc a fi parte din amintirile doamnei Bartholomew, devenită Hatty.

Material scris de Ema Săcuiu, clasa a VI-a C, Liceul Teoretic „Școala Europeană București”