,,Gândește cutezător”, de Ben Carson
Club IMAGO- Liceul Tehnologic Nr.2, Tg-Jiu

,, O carte-surpriză, o lecție a curajului, viața unui om care a cunoscut reușita după ce a înțeles adevărate lecții care l-au transformat într-un învingător. Da, aceasta este povestea chirurgului Ben Carson care a trecut prin adevărate încercări înainte de a avea curajul să fie cine este.

Povestea prezintă pentru început vârsta copilăriei, aceea în care naratorul-personaj mărturisește că era interesat doar de plăcerea jocului, ignorând cu desăvârșire să acorde importanță școlii, fiind și motivul pentru care ia note mici.
De admirat atitudinea mamei sale, care decide să-l ajute impunându-i un anumit program de lucru și își începe exercițiul prin a-și provoca băiatul să citească.

Ben Carson, personajul principal a descoperit treptat că îi place lectura, eforturile sale nerămanand fără ecou: devine cel mai bun din clasă. Ajuns la liceu, descoperă că este atras de medicină și intuiește că acesta va fi ,,drumul” său. Trece însă prin multe provocări până să-și dovedească talentul și harul de chirurg. Este nevoie adesea să învingă prejudecățile legate de culoarea pielii, dar, în cele din urmă fiind serios și implicat, lucrurile sunt în favoarea lui.

De ce aș recomanda această carte? Din câteva motive foarte importante, aș spune eu:
1. Este important să asculți sfaturile părinților, care sunt singura și adevărată sursă a curajului tău, cei care îți oferă iubire necondiționată;
2. Să ne axăm pe studii, să conștientizăm la ce suntem talentați sau ce pasiuni avem, pe care le putem descoperi în școală, astfel încât să ne putem face un viitor;
3. Să încercăm să nu mai pierdem atâta timp pe telefoane sau în lumea virtuală, așa cum face generația noastră, pentru că nu o să ajungem nicăieri.
Ei, aici este vorba și despre mine, bineînțeles, însă citind această poveste a vieții lui Ben Carson, mi-am dat seama că este pentru mine un exemplu pe care aș vrea să îl urmez.

Te invit să citești responsabil și să descoperi un Ben Carson autentic, un învingător.

Cine știe? Poate tu vei fi viitorul Ben Carson.

Tiloiu Andrada, clasa a IX-a B