Rusu I. Matei
clasa a XI-a H
Colegiul Național “Vasile Alecsandri” Bacău
Cercul de lectură LecturAșii

„Fragments of Horror” este o colecție de povestiri scurte de groază create de celebrul mangaka Junji Ito, scrisă între aprilie 2013 și februarie 2014. Această carte manga explorează o varietate de teme macabre și întunecate, prezentând cititorilor o experiență captivantă și înfricoșătoare.

Fiecare poveste din această colecție are propria sa atmosferă distinctă și un element unic de groază. De la fantomele bântuitoare și spiritele malefice, la entități supranaturale și experiențe paranormale înfricoșătoare, Junji Ito reușește să creeze un sentiment intens de neliniște și teamă în fiecare poveste. Ilustrațiile sale EXTREM de detaliate și expresive completează perfect atmosfera înfricoșătoare, adăugând o adâncime suplimentară și amplificând impactul emoțional al fiecărei povestiri.

Ce face „Fragments of Horror” deosebit este abilitatea lui Junji Ito de a explora aspecte întunecate și obscure ale psihicului uman, până când mi-a fost spus ca Junji Ito crează manga-uri de tip horror nu am zis ca e cine știe ce, ce tare m-am înșelat. El dezvăluie temeri profunde și se adâncește în zone întunecate ale minții umane, provocându-ne să ne confruntăm cu propriile noastre frici și anxietăți. Povestirile sale sunt adesea imprevizibile și pline de întorsături neașteptate, menținând cititorii în suspans și neliniște pe tot parcursul lecturii.

Cu toate că poate nu o pot recomanda celor care sunt sensibili la scenele și temele înfricoșătoare, „Fragments of Horror” este o carte manga captivantă pentru iubitorii de groază și fanii lui Junji Ito. Este o experiență intensă și tulburătoare, care va provoca adesea fiori pe șira spinării și va stârni discuții aprinse despre natura umană și fricile noastre mai adânci.