Scrisoare către tânărul inovator:

„Nu-ţi lăsa studiile să stea în calea educaţiei!”

„Şcoala. Doamne, altă chestie complicată. Un înţelept mi-a spus odată: Când îţi alegi şcoala, îţi alegi un motiv de a te plânge! Dacă nu eşti îndeajuns de norocos, este foarte probabil ca o mare parte din educaţie să ţi se pară plictisitoare şi irelevantă. (…) Alteori, învăţarea unui lucru nou poate fi cu adevărat incitantă.”

„Bucură-te de interesele tale, dar fii conştient că trebuie să cultivi câteva tipuri de disciplină. Una este disciplina de a munci din greu. Nu sta fără să faci nimic, aşteptând să-ţi vină inspiraţia!”

„Altă disciplină ţine de focalizare. Pentru că eşti curios din fire şi creativ, vei fi tentat să explorezi mai multe lucruri deodată, să mergi în mai multe direcţii. (…) Va trebui să te concentrezi şi să rămâi aşa. Concentrează-te, termină, apoi treci la alt proiect care ţi-a captivat interesul.”

„Ultima calitate pe care trebuie să ţi-o cultivi este să reflectezi la tine, să asculţi acea voce interioară, tăcută şi mică…”

„M-a impresionat cel mai mult la aceşti tineri că nu le e teamă să încerce lucruri noi, să exploreze lumea şi să se confrunte cu probleme neaşteptate. Nu le e teamă să aibă eşecuri, deoarece le văd ca pe un pas în procesul învăţării. Au preluat capacitatea de a se învăţa singuri, folosindu-se de internet, a găsi şi contacta oameni care au cunoştinţe specifice proiectelor lor.”2697_019c6215.jpg