În această carte este vorba despre o fetiță pe care o chema Sakiz Sardunya, căreia nu ii plăcea numele său deoarece copiii râdeau de ea. Ea era pasionată de cărți, științe si geografie.

Într-o zi, găsește in bibliotecă un glob magic pe care se afla cel de-al optulea continent, o lume cu personje imaginare.

In timpul vizitei la bunici, zărește pe fereastră doi copii, locuitori ai celui de-al optulea continent. Sardunya află ca țara lor se distruge deoarece copiii nu mai citesc cărți, ci stau foarte mult in fața calculatorului. Globul nu mai era activ, pentru că Sardunya îl aduse cu ea la bunici, unde nu se găseau cărți. Atunci, fetița se hotărăște să îi ajute. Împreună decid să ducă globul la o librărie din cartierul bunicilor, apoi pornesc într-o aventură prin Pădurea Alternativelor.

Spre final, Sardunya vine cu o idee grozavă, ca fiecare copil de pe cel de-l optulea continent să scrie câte o compunere, astfel, țara va fi înfloritoare.

Din carte invățăm că trebuie să ne acceptâm așa cum suntem, că nu trebuie să cedăm in fața greutăților, că trebuie să ignorăm răutățile celorlalți, iar carțile sunt o lume in care putem oricând să evadăm.

WhatsApp Image 2022-01-09 at 19.28.44.jpeg