Dacă ar trebui să descriu această carte în două cuvinte, aceasta ar fi „absolut relatabilă”. Am auzit minuni despre cărțile lui Rainbow Rowell, în special, multe laude pentru bestseller-ul Eleanor & Park. Cu toate acestea, în timp ce parcurgem titlurile cărților, această carte mi-a atras în special atenția și, după ce am făcut câteva cercetări, am decis să pornesc citind-o pe Fangirl înainte de a trece pe celelalte titluri ale ei.

    Cartea spune povestea viitoarei vârste a două gemene care au crescut în lumea internetului fandom. Protagonista principală, Cath, este unul dintre cei mai de succes autori de fan-ficțiune din arhiva „Simon Snow” (care împărtășește o mulțime de elemente cu seria Harry Potter).

    După ce a crescut fără mamă, Cath creștea fi o fată foarte introvertită, fiind atașată excesiv de sora ei geamănă care servește atât rolul celei mai bune prietene, cât și doar o legătură cu o viață socială. Totuși, acest lucru se schimbă atunci când ambele fete decid să se deplaseze departe de casă pentru universitate și decid să nu partajeze camere.

    Acum despărțită de singura sa sursă de confort, Cath trebuie să înfrunte viața unui boboc în universitate,care supune discomfortul fața de experiențele noi, de o colegă de cameră nepoliticoasă și de „iubitul” hiperactiv al colegei de cameră care pur și simplu nu o va lăsa în pace.

    Fangirl este o lectură obligatorie pentru orice adolescentă care trece prin orice fel de schimbare, întrucât explorează multe teme, de la frica de a-și face prieteni noi, până la schimbarea relațiilor cu oamenii, pe măsură ce mergeți mai departe în viață.

     Această carte explică importanța de a nu te schimba, ci de a crește. De multe ori, oamenii cred că a crește înseamnă a crește din lucruri copilărești și, de multe ori, înseamnă a lăsa părți din noi în urmă, cu toate acestea, există întotdeauna un mod de a echilibra lucrurile care sunt importante pentru noi cu lucruri care sunt importante pentru viitorul nostru.

     Viața este totul pentru a găsi acest echilibru, iar această carte explorează perfect călătoria. În general, mi-a plăcut foarte mult această carte, deoarece fiecare adolescenta (și băiat) se poate raporta la unele dintre temele explorate în călătoria lui Cath. Fangirl include un pic de tot: romantism, umor, dramă și chiar fantezie, pe măsură ce sunt redate mici fragmente de fan-ficțiune ale lui Cath.

     Singura plângere pe care am avut-o din această carte este că a fost un ritm cam lent. Unii oameni s-ar putea bucura de acest fapt, însă, personal, uneori am fost nevoită să pun cartea jos și să revin la ea (ceea ce este foarte rar pentru mine), deoarece nu mi s-a părut interesantă. Cu toate acestea, pot cu siguranță spune că, chiar și la părțile mai lente din poveste, Rowell te întreabă ce se întâmplă în continuare, în timp ce te atașezi atât de emoțional de personaje, încât trebuie doar să te întorci pentru a termina povestea. Acesta este motivul pentru care cred că toată lumea ar trebui să încerce această carte.

Zgîrd Eliza

Scoala Gimnazială ,,Oltea Doamna ,,