Screenshot_20191129_141005.jpgFahrenheit 451 de Ray Bradbury este un roman de tip Science Fiction. Titlul face referire la temperetura la care cărţile ard: 451°F.

Personajul principal este Guy Montag. Acesta trăiește în viitor, un viitor în care cărțile sunt interzise🚫. Guy este pompier, însă nu tipul pompierului din zilele noastre. Acesta trebuie sa ardă cărțile și toate casele unde se afla ascunse acestea.

Atras de pasiunea pe care o observă la unii proprietari ai cărţilor şi curios să afle despre ce este scris în ele, Montag începe să fure diferite volume în timpul misiunilor sale. Nu-şi adună însă curajul să le citească, de teama de a nu fi prins.

Într-o seară, Guy Montag o cunoaște pe adolescenta Clarisse, o fată diferita de oamenii din jurul ei. Ea vorbește despre natură și nu îi este frica sa fie ea însăși. Cei doi se împrietenesc, însă, după un timp, Clarisse și familia ei dispar în mod misterios.

Acesta este momentul în care Guy Montag, lasă deoparte frica şi îşi îndeplinește visul, acela de a citi. Cu siguranță, soția lui (Mildred), vecinii, chiar și şeful de la serviciu află imediat, iar pericolele la care s-a expus nu întârzie să devină o realitate.

Povestea în sine se vrea a fi un semnal de alarmă dat unei lumi care se concentrează doar pe tehnologie. În lumea prezentată de autor, oamenii sunt egoişti, individualiști și foarte asemănători unor roboţi. Ei nu mai citesc, în consecinţă încetează să mai gândească. Tot ce au nevoie le este dat „de-a gata”, fără a li se cere măcar un minimum de efort intelectual.

Nu vreau sa dezvălui ce se întâmplă mai departe, deoarece îmi doresc să o citiți și voi. Dacă as spune toată povestea, s-ar pierde acel strop de magie pe care fiecare îl avem atunci când citim ceva. Sper că v-am convins să citiți cartea, iar dacă da, lectură plăcută să aveți!!!❤️:))))