La începutul romanului, Willowdean jelește moartea lui Lucy. La 36 de ani  și 225 de kg, Lucy a avut un atac de cord. În ciuda greutății sale și a dezaprobării surorii ei, Rosie, Lucy era o femeie vibrantă și încrezătoare care o incuraja și pe nepoata ei, Willowdean să fie la fel.

Lucy era ca mama pe care Willowdean nu a avut-o niciodată, deoarece Rosie este obsedată de aspectul fizic și de concursul anual Miss Teen Blue Bonnet la care a fost încoronată Miss Teen când era de vârsta lui Willowdean.

Willowdean i-a atras deja atenția lui Bo, băiatul pe care l-a cunoscut la fast-food-ul unde lucrează amândoi. El își arată imediat interesul pentru Willowdean, dar nu este convinsă că merită atenția lui din cauza greutății sale și își lasă propriile insecurități să-l alunge.

Între timp, în ciuda prieteniei lor îndelungate, Willowdean și Ellen se îndepărtează. Din nou, din cauza propriilor insecurități și a geloziei pe care o simte față de noua prietenă a lui Ellen. Aceasta fiind  prima lor ceartă serioasa, Will își dă seama cât de mult are nevoie de cea mai bună prietenă a ei.

Spre surprinderea tuturor, Willowdean ia decizia de a participa la concursul Miss Teen Blue Bonnet, în ciuda greutății sale. Will se împrietenește cu trei persoane de la școală și își dă seama că, în ciuda nepopularității fetelor, toate sunt inteligente, talentate și frumoase în felul lor. Cu experiența concursului, prieteniile noi și vechi și un nou admirator în Bo, Willowdean realizează care sunt lucrurile care îi plac ei. Până în ziua concursului, își dă seama că nu toată lumea este ceea ce par a fi în exterior, inclusiv ea însăși.

Aceasta este a doua carte a autoarei americane Julie Murphy și este un romad de dragoste din 2015. Alte cărți de Julie Murphy sunt: Side Effects May Vary, Ramona Blue și Puddin’.

Personajul meu preferat este Lucy, pentru că a avut un impact uriaș asupra întregii povești, fiind un mare exemplu pentru Willowdean, deoarece a reușit întotdeauna să rămână fericită și încrezătoare.

Această carte mi-a plăcut deoarece are un mesaj foarte important, cum ar fi faptul că loialitatea este cheia unei prietenii semnificative sau că nimeni nu te poate iubi până nu te iubești pe tine însuți. Îmi place modul în care această poveste explorează faptul că toată lumea e diferită, dar nu înseamnă că frumusețea este un standard stabilit, înseamnă că toți suntem unici și minunați. Înseamnă că ești cel mai bun din ce poți fi doar tu.

Aș recomanda această carte oricui a avut vreodată probleme cu felul în care arată. „Bănuiesc că uneori perfecțiunea pe care o vedem în alții este alcătuită dintr-o grămadă de imperfecțiuni minuscule, pentru că în unele zile nenorocita de rochie pur și simplu nu se închide.”