Dragonul cu inima de ciocolată

de Stephanie Burgis

Editura Storia Books, 2017

 

Salut! Eu sunt Timi și îmi place foarte mult ciocolata. Și vouă, nu-i așa? De aceea mi-a plăcut foarte mult o carte cu un titlu delicios: Dragonul cu inima de ciocolată, scrisă de Stephanie Burgis.

Vă dau de la început un sfat: faceți-vă stoc de ciocolată caldă deoarece această carte trebuie citită alături de o ceașcă mare cu ciocolată, ca să poți simți gustul poveștii fascinante a lui Aventurine.

Cine e Aventurine? o dragoniță rebelă și foarte încăpățânată, care nu-și ascultă parinții și se aventurează în afara peșterii unde locuiește împreună cu familia ei de dragoni. Ea vrea să vâneze cea mai periculoasă pradă, omul, chiar dacă nu a împlinit vârsta de 100 de ani, iar ghearele si solzii nu îi sunt suficient de întăriți. Vede un om și, bineînțeles, îl vrea! Omul gătea ceva cu miros îmbietor. Însă el nu era un om simplu, ci un vrăjitor al mâncării. După ce gustă preparatul, care era ciocolată caldă vrăjită, Aventurine se transformă într-o fetiță pricăjită, de 12 ani.

De aici începe adevărata aventură! În interiorul ei era dragon, dar trupul îi era de fetiță care învață să-și folosească mâinile și picioarele. Fără să sufle foc, fără aripi sau gheare, o mai lega de viața de dinainte doar o haină din solzi subțiri. Îsi dă seama că ciocolata este chemarea ei, pleacă spre oraș și reușește să fie o ucenică devotată la o ciocolaterie numită „Inima de ciocolată”. Cei doi soți, proprietarii ciocolateriei, devin noua ei familie iar fetița se luptă din răsputeri să îi ajute să salveze afacerea aflată în pragul falimentului.

Oare ce s-a întâmplat cu vechea ei familie? Ce aventuri a mai trăit Aventurine? A reușit să-și facă prieteni? Aflăm de la Stephanie Burgis.

Mi-a plăcut că a fost scrisă din perspectiva unui dragon. Dar m-am întrebat: cum ar fi dacă, după o ciocolată caldă, mă transform în dragonel?… sau, mai rău, într-o fetiță de 12 ani?!…