,,Carton” de Doug TenNapel
*************
Este ziua lui Cam, iar tatal lui are doar 75 de centi. Acesta îi cumpara fiului sau o cutie din carton goala de la un negustor de jucarii.
Ajuns acasă, tatăl si Cam, construiesc din acel carton un Boxer. In acea noapte cei doi descoperă cu uimire ca acel carton este magic. Omul din carton a prins viață! Dimineta urmatoare, tatal, Cam si Billy ( omul din carton) se distreaza, tund iarba si ies in parc. Prins in jocul lor, Cam si Tatal lui uita de regulile impuse de negustorul de jucarii.
Regulile negustorului de jucarii sunt: cine cumpara acest carton trebuie sa inapoieze orice bucatica nefolosita, iar a doua regula este ca acela care a primit carton sa nu mai ceara.
Mai apoi, Marcus, vecinul celor doi, il pacaleste pe Cam si fura cartonul magic ramas, iar acesta impreuna cu prietenul lui Ochi Roz lucrează toata noaptea la propria armata de oameni din carton.
Ziua urmatoare, Marcus pierde controlul creaturilor monstroase nascute din imaginatia lui. Acestea incep sa isi construiasca o intreaga lume de carton. Marcus le cere repede ajutorul lui Cam si tatălui lui.
Impreuna acestia îi confrunta pe oamenii din carton si îi pun capat acestei povesti.
**************************
Acesta carte mi-a placut mult. Este interesanta, iar imaginile au fost amuzante. Imi place sa citesc texte multimodale, pentru ca intr-adevar sunt lecturi usoare. Totodata, imaginile ma ajuta sa intaleg mai bine textul.

Oana Tuluc, clasa a VI-a A, Liceul Teoretic Elf