Maria Brănișteanu, clasa XI, Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Bacău, cercul de lecturii LecturAșii

Emma Carstairs este cel mai bun vânător de umbre din generația sa. Rămasă orfană de ambii părinți, locuiește acum cu parabataiul ei, Julian Blackthorn, și el orfan, care îi avea în grijă pe frații lui mai mici, Dru, gemenii Livvy și Ty, și Tavy. Apariția unor crime asemănătoare stilului în care fuseseră omorâți și părinții Emmei, duce la o alianță între vânătorii de umbre și elfi. Misiunea vânătorilor de umbre era să afle și să găsească criminalul, iar în schimb aceștia îl vor primi înapoi pe Mark, fratele mai mare al lui Julian. Se nasc o serie de evenimente neașteptate, situații care țin cititorul cu sufletul la gură, iar întrebările precum „De ce nu au voie parabataii să formeze relații de iubire?” vor devenii tot mai răsunătoare.

Cassandra Clare, autoarea cărții despre care vă scriu astăzi, s-a născut în Teheran, Iran. Copilăria și-a petrecut-o călătorind în întreaga lume împreună cu familia, iar cei mai buni prieteni i-au fost chiar cărțile. Este autoarea faimoaselor serii: „Instrumente mortale” și „Dispozitive infernale”.

Primul volum al seriei „Uneltiri întunecate”, „Doamna de la miezul nopții”, publicat la editura Leda Edge în 2016, deschide portalul către o lume plină de mister și situații neașteptate.

Familia și relațiile familiale sunt o importantă temă a romanului, întrucât pe parcursul lecturii vom face parte din nucleul familie Blackthorn. Julian, deși un copil de doar 12 ani când a aflat că trebuie să aibă grijă de frații lui mai mici, după moartea tatălui său, exilarea lui Helen (cea mai mare dintre frați) și reținerea lui Mark la curtea elfilor, reușește să își țină familia unită folosindu-se de încredere și o bună comunicare.

Parabataiul este acea persoană pe care ți-o alegi să-ți fie partener de nădejde în luptă, jumătatea cea mai bună a ta, care va deveni unită cu tine în urma unui ritual strict și vechi încă de la apariția primilor vânători de umbre. Asta erau Julian și Emma, o pereche perfectă în luptă și doi prieteni foarte buni. Problema era că, pe parcursul timpului petrecut împreună, Emma locuind cu familia Blackthorn la Institut, cei doi încep să formeze sentimente de dragoste unul față de celălalt. Aceste sentimente nu doar că sunt foarte periculoase, dar sunt absolut interzise. De ce? Ei bine asta vei afla citind seria Cassandrei Clare.

Astfel, dacă te intrigă romanele cu acțiune neîntreruptă, pline de mister și răsturnări de situație „Doamna de la miezul nopții” este cartea perfectă pentru tine, iar eu îți garantez ca nu o vei putea lăsa din mână.