Carte Editura Arthur, Domnul Sconcs, David Walliams

 

Domnul  Sconcs

David  Walliams

Domnul Sconcs avea o duhoare aparte, care era foarte neplacută. El  mai avea și  o cățelușă pe nume Ducesa. Domnul Sconcs s-a mutat acum câteva luni în oraș, pe o bancă.

Într-o zi Chloe a decis să vorbească cu el. Fiind Crăciunul, sărbătoarea nepreferată a lui Chloe, ea a primit cinci lite de la mătușa ei, iar ea i-a oferit domnului Sconcs bani, dar el a refuzat. El a cerut doar un cârnăcior. A doua zi ea a luat un cârnăcior și i la dut. Ea era supărată ă sora ei, Annabelle, mai mică cu doi ani decăt ea, primea mai multă atenție decât lui Chloe. Peste câteva zile, Chloe s-a decis să meargă să-l viziteze, în scurt timp a început a picura. Ei au mers într-o cafenea iar, din cauza duhori toți oameni au fugit din Starbucks. În următoarele zile domnul Sconcs a fost invitat de Chloe să locuiască în magazia din spatele casei.

Mama lui Chloe candida la postul de prin-ministru, mergând dis de dimineață prin oraș cerând voturi oamenilor. Ziua urmatoare a venit un ziarist să-i ia interviu pentru ziarul The Times, dar domnul Sconcs a intrat în casă, iar domnul de la ziarul The Times a rămas impresionat că doamna Fărâmă are un suflet mare că primește un vagabond în casa ei. Următoarea zi a apărut pe prima pagină a ziarului. Tot în ziua aceea a primit un telefon de la prin-ministru care a invitat-o la un șou televizat pe nume ,,Ora întrebărilor”. Doamna Fărâmă a izbucnit jignindul pe domnul Sconcs în direct la emisiune.

În următoarea zi, dis-de-dimineață o mulțime de oameni care aveau pancarde pe care scriau      ,, Sconcs, prin-ministru’’ etc. Domnul Sconcs  a primit un telefon de la prin-ministru care spunea că îl așteaptă la o cană de ceai. Chloe și sora ei Annabelle s-au înțeles pentru prima dată.

Dintr-o dată un elicopter a aterizat în curtea din spate, iar domnul Sconcs și Chloe s-au urcat în elicopter și au mers la prin-ministru, dar Chloe și Sconcs s-au supărat pe prin-ministru fiindcă a jicnit toți vagabonzi. Ei s-au înors cu autobuzul, iar Chloe a aflat tot adevărul despre Sconcs, că de fapt era un lord care era foarte fericit, avea o soție și un copil care trebuia să se nască, dar în Ajunul Craciunului, Sconcs era plecat, iar casa în care locuia a luat foc cu tot cu soția sa.

Chloe a dorit să meargă și ea cu domnul Sconcs, dar el nu a vrut, bătrânul a vorbit cu mama lui Chloe și i-a explicat cât de supărată era fata, iar ea a mers în cameră la fetiță și a început să plângă, putând să o convingă să rămână acasă.

Toată familia Fărâmă era împreună și fericită, peste câteva minute domnul Sconcs a plecat, chiar dacă toți au încercat să-l oprească dar nu au putut. Chloe a fugit după el și el i-a explicat că dacă îi este dor de el să se uite la stele. Când a ajuns acasă Chloe a început să scrie o poveste despre domnul Sconcs…