“Cum să spânzuri o vrăjitoare” Un nume ciudat pentru o carte, nu credeți? Însă acest nume a fost motivul pentru care am ales să o citesc.
Cartea ne-o prezintă în rolul personajului principal pe Samantha Mather, o adolescentă nevoită să se mute împreună cu mama sa vitregă în Salem, un oraș în care trecutul nu a fost uitat, după ce tatăl ei se îmbolnăvește brusc. Viața intr-un nou oraș se dovedește a fi dificilă din cauza faptului că Sam este descendenta preotului Cotton Mather, unul dintre bărbații responsabili pentru Procesele vrăjitoarelor din Salem. Astfel, fără sa vrea, devine inamica unui grup de fete de la școală. Când în viața ei apar și o fantomă, și un blestem vechi de secole, iar oamenii din jur incep să moară, Sam se trezește aruncată direct în mijlocul unei vânători de vrăjitoare.
V-a atras atenția? Din punctul meu de vedere este o carte minunată, perfectă pentru cei care iubesc aventura, misterul și cred în magia unei prietenii neobișnuite. A devenit cartea mea preferată. Povestea ei m-a impresionat, modul de a povesti m-a captivat. Am plâns, am râs, m-am ingrijorat, m-am bucurat; fiecare moment l-am trăit ca și cum paginile făceau parte din viața mea. M-a condus către o lume imaginară care în același timp era reală. Mi-a oferit un refugiu, o lumea numai a mea în care imposibilul a devenit posibil.
Florea Larisa Elena
Clasa a X-a, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”
Rm. Vâlcea